Twitter mata Fidel Castro i fa Catalunya independent amb #catalunyanewcountry

Tot ha començat amb un correu electrònic «spam» en el que es podia veure una imatge alterada del dirigent cubà suposadament emesa per la televisió chilena 24 horas on s’informava que el dictador cubà havia mort en la seva casa de El Laguito després d’haver patit un atac de cor.

Ràpidament la notícia ha començat a difondre’s per la xarxa social Twitter. Fins i tot, han aparegut piulades assegurant que l’agència Cuba Press confirmava la notícia: “Atención: ‘Cuba Press’ verifica la muerte de Fidel Castro. A la espera del comunicado oficial por parte del país. Hito informativo”, es podia llegir. El rumor ha agafat tanta volada que reporters de la CNN han hagut de desmentir la notícia.

Paralelament, els piuladors catalans han generat també aquesta matinada l’etiqueta #catalunyanewcountry, que ràpidament s’ha convertit en etiqueta destacada de la xarxa social. El poder de mobilització independentista a Twitter és conegut i aquesta no és la primera etiqueta que aconsegueix ser ‘trending topic’ a Twitter. #jovullvotaradéuEspanya #noéslameva #independència són etiquetes que recentment ja han aconseguit mobilitzar als piuladors independentistes que les han fet etiquetes destacades de Twitter.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *