El ministre d’economia espanyol diu que a Espanya tots paguem peatges

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, ha dit que a Espanya tothom paga peatges. “Tots ho estem pagant tot”, ha dit en referència a les manifestacions d’aquest cap de setmana a les autopistes catalanes. De Guindos també ha avisat que “ens hem d’acostumar que no hi ha res gratis en serveis públics”, en referència en aquesta cas també a sanitat i educació, i ha afegit que “en darrera instància tot té un cost per al contribuent”.

Luis de Guindos ha fet aquestes declaracions durant un esmorzar informatiu a Madrid en què ha argumentat que “l’esforç dels ciutadans s’ha d’ajustar estrictament a la capacitat econòmica de cadascú”. I per això ha dit que el govern crearà un programa d’estabilitat d’”imposició indirecta sobre el consum “.

I és que, segons de Guindos, la combinació de la reforma laboral i la reforma fiscal ha de permetre fer un pas endavant en la competitivitat de l’Estat, i ha assegurat que si es veu aquest pas endavant com a “estructural i permanent”, l’economia espanyola es pot convertir en una de les més competitives de la zona euro.

De Guindos, però, no ha tingut en compte que a Catalunya les autopistes o similar es paguen els contribuents i els usuaris, en molts casos per partida doble, mentre que en moltes autonomies només ho fan els contribuents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *