Continua el calvari dels catalans a l’estranger per poder votar

Només 16.271 dels 156.617 catalans residents a l’exterior i censats al CERA (Cens Electoral de Residents Absents) van poder superar el primer escull en el procés feixuc per poder votar en les eleccions al parlament del 25 de novembre. Però per aquest 10% de votants encara no s’ha acabat el calvari: ara les juntes electorals de Barcelona, Tarragona i Girona els han dit que se’ls endarrereix la tramesa de la documentació electoral.

Es tracta dels sobres, paperetes i altres documents que s’han d’enviar a aquests electors i que no es van començar a enviar fins abans d’ahir. El retard, segons les juntes, és que hi va haver impugnacions de candidatures en les circumscripcions de Barcelona, Tarragona i Girona. En el cas de Lleida, com que no hi va haver cap impugnació, la documentació no es va començar a enviar fins al 2 de novembre.

Segons els terminis de la llei electoral espanyola, que regula les eleccions al Principat, es preveia que la documentació per votar s’enviés entre el 27 d’octubre i el 5 de novembre; en els casos d’impugnacions, el termini és ampliable fins al 13 de novembre. Manquen tan sols quatre dies perquè s’acabi aquest termini de tramesa i hi ha llocs, com a Washington DC, per exemple, que ningú no ha rebut cap papereta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *