Bankia, la “Armada Invencible” de les finances espanyoles, s’enfonsa

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès cautelarment d’immediat la cotització en borsa de Bankia. La decisió arriba després que el ministre d’Economia, Luis de Guindos, anunciés aquesta setmana que l’Estat espanyol injectarà 9.000 milions d’euros a Bankia i que les darreres informacions apuntin a la creació d’una banca pública, formada per aquesta entitat, CatalunyaCaixa i NovaCaixa Galicia.

Aquest divendres està prevista una reunió del consell d’administració de Bankia en què es podrien concretar les necessitats econòmiques de l’entitat, que alguns mitjans quantifiquen entre els 15.000 i els 20.000 milions d’euros. A més, la suspensió de la cotització a borsa arriba després d’una altra jornada negra als parquet. De fet, Bankia ha perdut més d’un 10% del seu valor en la darrera setmana i més d’un 56% des de que el juliol de l’any passat va sortir a borsa.

Bankia vol demanar avui a l’Estat un ajut superior als 15.000 milions d’euros per a complir el pla de viabilitat dissenyat pel nou equip gestor i convertir-se en una entitat “absolutament sanejada”, segons van assenyalar ahir diverses fonts financeres. Així, el consell d’administració de Bankia, presidit per José Ignacio Goirigolzarri, té previst reunir-se aquesta tarda per aprovar el seu pla estratègic, on s’inclouria ja l’ajut que es vol demanar al govern de Mariano Rajoy.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *